Ellas bakhovar 17/2

Fick hem min verktång igår så jag kände att jag var tvungen att verka någon.
Thea blev verkad i lördags och Ellas framhovar blev fixade för någon vecka sedan.
 
Kan säga att jag underskattade användningen av vertången.
 
Vänster bak. Lång tå, men vi jobbar på det!
 
 
 
Höger bak. Lång tå och lite tråkiga trakter. Det buckliga på väggen är torkad jord.
 
 
 
Bakhovarna är otroligt krävande sedan Ella fick sina 50000 hovbölder för två år sedan. Jag ska se om jag kan ta några bilder på undersidan idag så får ni se hur sulan påverkats av hovbölderna.

Lite blandat

Här har det inte hänt mycket på länge.

Rebelle blev iallafall sex månader i fredags och hennes pass är klart!
Anledningen till varför Rugge står som okänd är helt ärligt för att jag inte hade råd till att punga ut över fem tusen för ett pass. Jag har trots allt varit utan inkomst sedan oktober pga. att jag gick in i väggen i juli/augusti och då blev studierna påverkade = inget CSN + återkrav.

Jag har i vilket fall sagt till mig själv att inom två år så ska Rugge stå med i passet, då man kan komplettera i efterhand.


Rebelle är nu ca 130 cm och högre bak. Bara 12 cm kvar tills hon är lika stor som Ella.... Jag trodde att Ella var 145, men tji fick jag. Jag har nästan en C-ponny....

Annars så har jag nu börjat leta medryttare till Ella då jag verkligen vill att hon ska komma igång igen.
Jag hade en annons uppe för några månader sedan men jag fick bara svar ifrån 12 åringar, vilket hade varit helt okej om det vore någon annan häst. Jag vågar helt ärligt inte släppa ut ungar i skogen på Ella då hon tycker att det är otroligt roligt att springa snabbt. Ifall något skulle hända så skulle jag få sådana otroliga skuldkänslor.

Men iallfall. I förra annonsen så sökte jag någon som ville köra lite akademiskt och att medis skulle arbeta mycket från marken. Det var INGEN som läste det. Alla frågade direkt om att rida och hoppa. Speciellt hoppa. "Hur är hon att hoppa?", "När får man börja hoppa?", "Hur högt har hon hoppat?". De meningarna fick jag många av.

Det är tragiskt när man skriver en annons om hela Ellas situation, att hon haft föl och att hon inte har speciellt mycket muskler för tillfället, för att sedan få sådana dumma frågor som jag redan skrivit ut i annonsen. Jag skriver ALLTID att jag inte vill att medryttaren ska hoppa.

Skitsamma.

I denna annonsen struntade jag i att skriva att jag sökte någon som ville träna akademiskt och vips så fick jag svar. 

Jag vet inte ens om jag vill svara på mejlet. Jag får sån ångest så fort yngre tjejer skriver då jag egentligen bara vill skrika ut NEJ, nej jag vill inte ha dig. Men samtidigt måste jag ändå tänka på hur det var när jag var yngre. Jag var tuff och ansvarsfull. Klart att det måste finnas fler sådana?

Jag vet att jag måste skaffa medryttare för jag vill verkligen inte se Ella stå i hagen och tyna bort, se musklerna försvinna och lederna bli sämre. Jag vet även att jag inte kommer att klara det själv. 
Jag har nog mycket press på mig att gå och mata hästarna fyra gånger per dag, verka hovarna varannan vecka, borsta, byta täcken osv.

Jag har egentligen ingen lust att sätta igång Ella när jag vet att det står en till häst i hagen som också borde sättas igång och jag får sån ångest över det. Det blir sån press då jag vill att alla hästarna ska må bra.

Ne, nu måste jag gå ut med Elliot och slippa tänka på det här. Varje gång jag tänker på det så vill jag bara gå och lägga mig igen.


 



Tororps Rebelle

Nu är det (nästan) officiellt att min lilla tjej får namnet Tororps Rebelle!
Passansökan är inskickad och komplett, så nu väntas bara passet.

Känns lite tragiskt att Rugge inte kommer att stå med. Det blir bara u: Cinderella, resten kommer vara okänt.





För övrigt så kommer Ella sättas igång nu. Rebelle står så snällt i boxen när jag och Ella är borta, så nu kör vi igång!

Idag tog vi en tur mellan åkrarna i repgrimma. Snacka om övertaggad ponny! Hon fick för sig att vi skulle trava, galoppera, galoppera snabbare och hoppa över snövallar. Men så pigg och glad var hon. Jag är såååå nöjd!